2017. március 30., csütörtök


10 hasznos tipp kezdő horgászok számára
Ha úgy dönt, hogy horgászni kezd, annak nagyon örülünk, de figyelmeztetjük is: minden kezdet nehéz. Hogy segítsünk túljutni a kezdeti nehézségeken, adunk pár alapvető tippet, amit minden kezdő horgásznak tudnia kell.

1. Olvasson utána
Mielőtt feltűzné az első csalit, legyen egy általános fogalma arról, hogy mire készül. A horgászatnak hatalmas szakirodalma van, amiből hatalmas tudásra tehet szert anélkül, hogy életében egyáltalán fogott volna horgászbotot a kezében.
2. Az alapvető műveletek elsajátítása
Ha az elméleti tudás megvan, akkor jöhet a gyakorlat elsajátítása. Gyakorolja az olyan feladatokat, mint a csali feltűzése, bedobás és csomókötés.
3. Válassza az önnek megfelelő felszerelést
A kezdő horgászok nagy hasznot húzhatnak az olyan specifikus botokból és orsókból, amik egyszerűbbek, kihasználhatóbbak azok számára, akik csak most kezdtek el horgászni.
4. Válasszon csalit körültekintően
Válassza ki, hogy milyen halat szeretne fogni, és hogy azokat milyen csali vonzza a leginkább. A harcsa például jól reagál a külön nekik gyártott csalira, sőt a nyers csirkemájra, míg a keszeg a rovarokat, lárvákat kedveli. A rossz csali hosszú eredménytelen horgászatot eredményez.
5. Helyszín
Tudja meg, hogy a választott hala milyen helyszíneken ívik. Ha ezt megtalálja, akkor már foghatja is ki őket.
6. Figyelje az időjárást
Egy borult idő rendkívül eredményes horgászatot eredményezhet. Igaz más időjárási viszonyok között bőségesen lehet halat fogni, de a borult idő a legjobb.
7. Öltözzön a sikerre
A csizma, bakancs kötelező. Mivel általában vízközelben lesz, a csizma különösen hasznosnak fog bizonyulni, amikor majd váratlanul be kell menni a vízbe valamiért. Továbbá öltözzön rétegesen, mivel hajnaltól délutánig az időjárás drasztikusan meg tud változni.
8. Vigyen ételt
Nos, ha ez lesz az első horgászútja, ne számítson rá, hogy egyből kifogja az ebédjét is. Ha mégis, érezze magát szerencsésnek!
9. Szúnyogriasztó!
A közel van a vízhez, akkor még közelebb van a rovarokhoz, főleg a szúnyogokhoz. Ne szúrjon ki önmagával, és mindig vigyen szúnyogriasztót!
10. A gyerek maradjon otthon
Ha folyamatosan kisgyermekre kell figyelni, akkor inkább ne vigye magával horgászútjaira. Ahhoz, hogy hazavigye a nagyhalat, optimális koncentrációra van szükség.
Ha elsajátította mind a tíz lépést, sikeres fogásokra számíthat. Egy kis tudással, gyakorlással és türelemmel azon az úton halad, hogy tapasztalt horgász legyen rengeteg nagy fogással a háta mögött.


Forrás: bleachreport.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése